Huis verkopen of misschien wel verhuren?

De huizenmarkt zit in een moeilijke periode. Toch is er bij veel mensen wel de (in veel gevallen uitgestelde) wens om te verhuizen. En waarom eigenlijk niet, gekeken naar het ruime aanbod, de realistischere huizenprijzen, de onderhandelingsmogelijkheden en de lage rentestand is het wellicht een beter moment dan u denkt.

Eerst verkopen
Veel mensen kiezen ervoor om eerst hun oude woning te verkopen en dan pas iets nieuws aan te kopen, in veel gevallen heel verstandig, maar als u toch verder wilt en de financiële situatie het toe laat is het misschien toch aantrekkelijk om iets te ondernemen. U krijgt wellicht in de huidige markt een lagere verkoopprijs voor uw huidige woning, maar daarentegen betaalt u ook minder voor de aan te kopen woning. En mocht, waar de meeste mensen bang voor zijn, de verkoop niet vlotten dan zijn er verschillende mogelijkheden om de verkoop te versnellen en een koper toch over de streep te trekken. Bekijk hier enkele mogelijkheden.

Tijdelijk verhuren
En lukt het niet om uw woning snel te verkopen dan verhuren wij het desgewenst totdat het wel verkocht is.
In de huidige markt is verhuur namelijk een stuk gemakkelijker dan voorheen. Zo kiezen er steeds meer mensen voor het huren van een particuliere woning, omdat de wachttijden voor een sociale huurwoning steeds langer worden. Ook de bemoeilijkte hypotheekverstrekking is een reden voor mensen om te kiezen voor particuliere huur. 
Het is mogelijk om op basis van de Leegstandwet uw woning tijdelijk te verhuren. Bij deze vorm van verhuur heeft de huurder geen huurbescherming en spreken wij met hem af dat hij bezichtigingen toestaat en de woning, bij verkoop, binnen 3 maanden verlaat.