Huur en verhuur

Bent u op zoek naar een huurwoning? Schrijf u dan nu in.
Vaak hebben wij een woning in onze portefeuille die voldoet aan uw woonwensen.

Wilt u uw woning verhuren? Dan staan wij u bij met raad en daad.

In het algemeen kennen  wij  twee soorten van verhuur.

Reguliere verhuur
Deze wordt aangegaan voor een lange periode, in het algemeen tot opzegging van de huur door de huurder. Deze vorm wordt vaak gekozen door beleggers en beleggende particulieren die een blijvend rendement willen halen uit hun vastgoed.

Tijdelijke verhuur
Over het algemeen wordt er bij deze vorm van verhuur gekozen voor verhuur op basis van de Leegstandwet, waarbij bij de gemeente een vergunning kan worden verkregen (onder bepaalde voorwaarden). Voor deze vorm wordt vaak gekozen in het geval dat u een woning wilt kopen, maar uw huidige woning nog niet verkocht heeft, of als u al twee woningen bezit.
Bij deze vorm van verhuur, middels de Leegstandwet, kunt u uw huidige woning gewoon te koop laten staan. Wij spreken met de huurder(s) af dat zij bezichtigingen toestaan. Wordt de woning tijdens deze verhuurperiode verkocht, dan heeft de huurder enkele maanden om de woning te verlaten. Verhuur op deze basis kan tussentijds verlengd worden, tot maximaal 5 jaar.

Inmiddels kiezen steeds meer woningeigenaren voor deze vorm van verhuur, om hun lopende kosten te dekken of om toch te kunnen verhuizen. Onze ervaring is dat het in de huidige markt vrij eenvoudig is om een huurder te vinden voor een kortere periode. Ook komt het voor dat een potentiële koper uw woning in eerste instantie huurt en later overgaat tot koop.